Unde să investiți în argint?

Argintul a fost subestimat de investitori în ultimii ani, mai ales după criza economică din 2008, când a început să se deprecieze. Cu toate acestea, experții spun că acest lucru s-ar putea schimba în curând, în principal datorită creșterii prognozate a consumului în industrie. Se crede că investitorii care decid să cumpere acest metal ar trebui să ia în considerare potențialul său industrial în anii următori.

Argintul ca investiție — Caracteristici

Argintul este o materie primă și un metal alb-cenușiu. Din punct de vedere istoric, a fost folosit ca monedă, deși trebuie reținut că valoarea sa nu a atins niciodată valoarea aurului.

În prezent, aurul pur pentru investiții valorează de 80 de ori mai mult decât argintul. O astfel de disproporție rezultă din importanța aurului ca instrument de investiții – este mult mai popular, este considerat un refugiu sigur și este mult mai ușor de cumpărat de către investitori. Investițiile în argint sunt considerate riscante, așa că, de la ultima criză economică globală, argintul nu a fost un element deosebit de popular printre antreprenori.

 Avantajele investiției în argint

Cu toate acestea, argintul are o serie de caracteristici care îl fac să se deosebească de alte materii prime. Spre deosebire de aur, minereul gri este utilizat pe scară largă în industrie.

Majoritatea aparatelor electronice de consum conțin argint. Un telefon mobil are aproape un gram de argint, un computer – câteva grame și o mașină – o duzină de grame. Acest lucru înseamnă că cantitatea din acest metal se reduce treptat, deoarece argintul este rareori reciclat din aparatele electronice uzate.

Deși tendința de a risipi resursele neregenerabile pare îngrijorătoare, aceasta reprezintă, de asemenea, un avantaj pentru cei care intenționează să investească în argint. Epuizarea resurselor poate duce la creșterea prețurilor. Totuși, nu trebuie să uitați că, dacă argintul se va scumpi, acest lucru se va întâmpla treptat, pe parcursul mai multor ani.

Unde să investiți în argint?

Cel mai bine este să cumpărați argint de la monetării. În prezent, cele mai multe dintre acestea oferă o gamă largă de monede și lingouri de argint, care, în afară de valoarea de minereu, au adesea și o valoare numismatică. Loturile mici ale unor monede fac ca prețurile acestora să fie uneori mai mari decât ale altora. Cu toate acestea, merită să urmăriți numismatica atunci când investiți în argint?

Nu există un răspuns clar la această întrebare, deoarece cele mai obișnuite monede sunt cele mai ușor de vândut. Pe de altă parte, monedele cu o valoare de colecție ridicată necesită găsirea unui cumpărător potrivit și adesea privat.

O casă de amanet nu este un loc în care ar trebui să investiți în aur și argint. Aceștia vând adesea monede topite din nou, cu o cantitate incertă de metal în aliaj. Dacă un investitor dorește să cumpere de la un intermediar privat, nu de la o monetărie de stat, o soluție mult mai bună este să apeleze la serviciile companiilor care se ocupă cu aurul și argintul pentru investiții.

La ce să fiți atent când investiți în argint?

Atunci când cumpărați argint, ar trebui să acordați atenție dacă bunul nou achiziționat provine dintr-un loc de încredere. Țineți cont de acest lucru, deoarece monedele și lingourile pot fi contrafăcute. Prin urmare, nu este recomandat să căutați oportunități în licitațiile online sau la casele de amanet locale.

Argintul este, de asemenea, un metal cu fluctuații semnificative ale prețului, așa că ar trebui să-l cumpărați la momentul potrivit, amintindu-vă, totuși, că minereurile nu sunt la fel de sensibile la schimbări precum monedele. Prețul unei monede de argint va rămâne același, chiar dacă valoarea aurului în sine a scăzut cu câteva procente în ultimele zile. Prin urmare, ar trebui să investiți în argint atunci când tendința de scădere continuă pentru o perioadă de timp. De asemenea, puteți cumpăra argint la cursul din ziua respectivă. Multe monetării vând metale în funcție de kilogram, ceea ce înseamnă că, la cumpărare, costul de creare a monedei în sine nu este inclus sau este mai mic. Totuși, aceasta este o soluție nepopulară în rândul investitorilor.

Experții recunosc că argintul nu a fost un bun material de investiții în ultimul deceniu, dar acest lucru s-ar putea schimba în următorii ani. Continuarea consumului industrial și stabilizarea economică vor fi cruciale. Argintul este un activ căruia nu-i plac crizele mari, dar care crește liniștit în vremuri de pace și prosperitate. Pentru a investi în acestea, trebuie să fiți optimiști pentru anii următori.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *