Unde să investiți în aur?

Investiția în aur este una dintre primele metode de investiții cunoscute în istoria omenirii. Timp de milenii, aurul a fost o monedă care era schimbată direct pe mărfuri. Și, deși acest metal nu a mai fost folosit ca monedă de mult timp, investiția în aur este încă rentabilă.

Aurul ca investiție — Caracteristici

Investițiile în aur se încadrează în categoria mai largă a investițiilor în materii prime. O materie primă este orice material destinat prelucrării ulterioare în industrie, ceea ce îl face valoros pentru economie. Aurul, ca multe alte materii prime, nu este regenerabil. Cu toate acestea, spre deosebire de alte materiale, utilizarea sa industrială nu este atât de frecventă. Cea mai mare parte a depozitelor de aur de pe Pământ servește drept garanție pentru băncile centrale și guverne sau ca activ de investiții. Acest lucru se datorează corelației istorice dintre aur și monedă ce a fost menționată mai sus. Spre deosebire de argint, aurul nu este utilizat pe scară largă în ingineria grea, astfel încât o parte constantă a acestei materii prime a circulat timp de sute de ani pentru a asigura averea generațiilor succesive de investitori.

Avantajele investiției în aur

Marele avantaj al investiției în aur este capacitatea de a vă investi economiile într-un activ fizic ușor de depozitat și relativ ușor. Aceasta înseamnă că, investind în aur, întreprinzătorul devine practic independent de bănci (deoarece proprietatea sa nu este păstrată în cont), de alți intermediari financiari sau chiar de economiile globale. Spre deosebire de multe alte active, prețul aurului nu scade în cazul unei crize economice. De asemenea, valoarea aurului a crescut în mod constant timp de treizeci de ani, ceea ce îl face excelent pentru investiții pe termen lung.

Experții prezic că prețul aurului va continua să crească încet, dar succesiv, indiferent de eventualele turbulențe politice sau economice. În 2050, prețul livrei de aur va depăși recordul istoric actual, cu condiția ca această creștere constantă să continue în deceniile următoare. Până în prezent, nimic nu indică contrariul – poziția aurului nu a fost slăbită de criza economică din 2008 sau de criza politică din 2014.

Unde să investiți în aur?

Unde să investiți în materii prime? Cel mai adesea, îl cumpărați de la monetăria care vinde aur de investiții sub formă de lingouri sau monede. Investiția în lingouri este mai profitabilă, deoarece reduce marja brokerului, iar lingoul în sine este un activ mai puțin lichid decât o monedă.

Majoritatea investitorilor aleg să cumpere monede de aur. Există două tendințe de a investi în monede din lingouri. Conform primei idei, ar trebui să cumpărați cele mai obișnuite monede, care vor fi mai ușor de vândut în viitor. Cealaltă, însă, susține că este mai bine să cumpărați monede rare datorită valorii lor numismatice. Acestea, însă, pot fi dificil de vândut.

În afara monetăriilor, monedele și lingourile pot fi cumpărate de la intermediari privați, care oferă adesea o selecție mult mai largă decât marile monetării Poloneze. Cu toate acestea, marja, de obicei, se dovedește a fi în mod corespunzător mai mare.

La ce să fiți atent când investiți în aur?

Trebuie să fiți extrem de atenți atunci când investiți în aur. Falsificarea aurului este din ce în ce mai puțin frecventă, dar încă există. Cumpărând acest minereu dintr-o sursă nesigură, puteți da peste produse contrafăcute care conțin, de exemplu, aliaj de titan.

Aurul contrafăcut poate fi găsit la casele de amanet sau la licitațiile online, așa că, înainte de fiecare achiziție, verificați dacă locul în care doriți să investiți în aur este de încredere.

Răspunsul la această întrebare este Monetăria poloneză și alți intermediari certificați. De asemenea, ar trebui să vă gândiți unde doriți să vă depozitați aurul. Cutiile valorice sunt sigure, dar implică plata unor comisioane, ceea ce poate face uneori ca investiția să fie complet inutilă. Pe de altă parte, atunci când vă păstrați aurul acasă, asigurați-vă că acesta este securizat corespunzător. Este o idee bună să îngropați monedele în grădină, într-un loc pe care numai dumneavoastră îl cunoașteți. Acesta este modul în care au fost ascunse obiectele de valoare timp de sute de ani și, până în prezent, această metodă simplă a fost surprinzător de eficientă.

Aurul este o investiție bună pentru mulți ani. Investitorul obișnuit îl păstrează timp de un deceniu, chiar doi, înainte de a-l vinde, dar trecerea a atât de mult timp poate aduce beneficii semnificative. Datorită caracterului său stabil, investițiile în aur sunt recomandate celor care economisesc pentru pensie, pentru moștenirea copiilor sau pentru orice obiectiv pe care intenționează să îl atingă abia peste o duzină sau chiar câteva zeci de ani. Experții nu prevăd o scădere a prețului aurului pe termen lung – dimpotrivă, până în 2050 se așteaptă ca acesta să-și crească valoarea chiar și de patru ori.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *