Știți în ce merită să investiți bani?

Aproape toți britanicii cu venituri peste nevoile de bază iau în considerare posibilitatea de a investi. Cu toate acestea, mulți renunță la ideea de a-și investi banii în plus, explicând că nu știu în ce să investească sumele mici. Din păcate, în ciuda situației economice pozitive, încă ne simțim săraci. Aceasta este o abordare incorectă, deoarece banii ținuți într-o șosetă sau într-un cont bancar își pierd valoarea, dar dacă investiți acești bani, ei pot genera mult profit.

Există o modalitate de a investi în siguranță?

Există o modalitate 100% sigură de a investi bani în mod profitabil? Nu. Chiar și acele tipuri de investiții care au o șansă bună de a genera un profit constant și fiabil pot genera, de asemenea, pierderi din cauza unor factori externi. Această situație specială a fost trăită de greci, care au resimțit consecințele falimentului economiei lor naționale. Dar ar trebui acest fapt să ne descurajeze să investim? Nu.

Investițiile sunt ca și viața, aproape nimic nu aduce profit fără contribuția noastră. Trucul e să știți ce riscuri să vă asumați și cum să profitați de acest risc. Piața de investiții oferă atât investiții relativ sigure, care sunt independente de tendință, cât și active cu risc ridicat, care depind de stabilitatea economiei internaționale și de situația de pe piață. Acest lucru înseamnă că investițiile implică aproape întotdeauna un anumit risc.

Care este riscul legat de investiții?

Riscul de investiție variază în funcție de opțiunea de investiție aleasă. Piața monetară, sau așa-numitul Forex, este considerată foarte riscantă. Acest lucru se datorează mecanismului efectului de levier, care poate fi folosit pentru a face investiții cu cantități mari de numerar. Din păcate, deciziile proaste pot duce nu numai la pierderea de capital, ci și la generarea de datorii.

Criptomonedele pot fi, de asemenea, riscante. Până nu demult, cei care întrebau în ce să se investească sume mari de bani primeau următorul răspuns: criptomonede precum Bitcoin și Altcoins. Cu toate acestea, valoarea criptomonedelor poate scădea cu până la 90% într-o clipă, lucru care a avut loc nu cu mult timp în urmă.

Există investiții cu un grad de risc mult mai mic, cum ar fi depozitele sau fondurile de numerar, care reprezintă o metodă neangajantă de a câștiga un anumit procent din suma investită. Unele investiții alternative, cum ar fi cumpărarea de monede sau lingouri de aur, sunt, de asemenea, considerate foarte sigure. Totuși, acestea sunt investiții pe termen lung, care pot dura zeci de ani.

În ce merită să investiți bani?

În ceea ce privește investițiile, este mult mai ușor de spus ce investiție a fost utilă în trecut decât în ce elemente sau soluții ar trebui să fie investite în acest moment. Cu toate acestea, vă puteți baza pe opiniile experților și pe propriile preferințe.

Dacă ne uităm la situația economică, este ușor să ne dăm seama că nu este momentul potrivit pentru a investi în cele mai dezvoltate companii de pe piețele occidentale. Țările foarte puternic dezvoltate, în special așa-numita veche Uniune Europeană și SUA, își sporesc în prezent potențialul într-un ritm foarte lent. În acest moment, este bine să ne interesăm de piețele locale, poloneze sau alternative, de exemplu, Turcia, China, Japonia și potențialul lor economic.

De asemenea, puteți investi în active care nu depind prea mult sau sunt complet independente de starea economiei globale, de exemplu, aurul, diamantele, criptomonedele sau alcoolul scump.

Exemple de investiții avantajoase

Criptomonedele sunt încă considerate a fi cea mai avantajoasă investiție a deceniului. Cineva care a investit în Bitcoin în urmă cu câțiva ani ar fi putut deveni milionar cu un capital foarte mic. În prezent, multe tipuri de altcoin oferă o oportunitate de a repeta această situație.

Piața bursieră poloneză se descurcă bine în sectoarele IT, divertisment și farmaceutic. Un exemplu tipic de investiție bună pe piața bursieră este CD Projekt, cunoscută mai ales pentru crearea seriei de jocuri de renume mondial despre Witcher, Geralt of Rivia. Acțiunile CD Projekt generează profituri de ani de zile, aducând investitorilor rate foarte bune de rentabilitate și dividende ridicate.

Segmentul așa-numitelor investiții alternative se descurcă, de asemenea, bine. Monedele rare, păpușile sau figurinele, seturile de blocuri de construcție și chiar obiectele virtuale – skin-urile pentru arme din jocul Counter-Strike sau pălăriile din Team Fortress 2 – toate se vând foarte bine.

Așadar, în ce ar trebui să investiți? Indiferent de forma de investiție aleasă, merită cu siguranță să priviți în viitor și să acționați în așa fel încât capitalul câștigat să nu fie mâncat de inflație. Există o mulțime de active în care merită să ne investim capitalul, dar nu există și probabil că nu va exista niciodată un răspuns definitiv la întrebarea în ce merită să investim bani. Totul depinde de riscul pe care investitorul este de acord să îl accepte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *