Iată în ce să investiți sume mici de bani?

Majoritatea britanicilor își încep aventura investind sume mici. Acest lucru se datorează în principal incertitudinii de a nu ști dacă o investiție mare va fi rentabilă și fricii de a pierde sume mari de bani. Dar este profitabil să investiți sume mici? Bineînțeles că da. Dar atunci trebuie să vă bazați pe un profit mai mic și, de asemenea, să dați dovadă de un anumit grad de viclenie și know-how.

Merită să investiți sume mici de bani?

La fel ca în multe alte cazuri, rentabilitatea depinde de tipul de investiție. Persoanele cu sume limitate se află într-o situație ceva mai dificilă, deoarece este mai ușor să înmulțești sumele mai mari.

Dar în ce merită să investiți bani dacă aveți fonduri limitate? Obiectele de colecție de nișă sunt cele mai profitabile. Este un tip de investiție alternativă care implică căutarea de obiecte la licitații care pot avea o valoare ridicată de colecție. Acesta ar putea fi orice ar interesa un colecționar de nișă, cum ar fi păpuși Barbie vechi, figurine, monede, echipamente electronice sau skin-uri din jocuri. În acest fel, vă puteți multiplica activele cu doar o sumă mică de capital.

Sume mici și profit mic?

Majoritatea metodelor de investiții convenționale oferă un profit mic atunci când se investesc sume mici. Puteți cumpăra doar câteva acțiuni la bursă, dar numai comisionul brokerului poate fi prohibitiv. Prin urmare, merită să ne amintim că, dacă orice metodă de investiție necesită un intermediar, atunci metoda respectivă nu este potrivită pentru a investi fonduri foarte mici.

Cu toate acestea, este calea formelor tradiționale de investiții indisponibilă pentru proprietarii de capital mic? Nu neapărat. Unele fonduri de investiții acceptă chiar și plăți mici, de exemplu, fondurile din grupul Allianz TFI acceptă plăți începând de la doar câteva zeci de lire sterline. În această situație, probabil că fondul nu se va amortiza în mod substanțial; cu toate acestea, există posibilitatea de a face plăți regulate dintr-un salariu, ceea ce, pe termen lung, poate aduce un profit măsurabil.

În ce să investiți sume mici – exemple de investiții

Sumele mici pot fi, de asemenea, investite în împrumuturi sociale.

Exemplu: Un investitor împrumută 100 de lire sterline prin intermediul platformei și, după două luni, recuperează 115 lire sterline. Nu este un profit prea mare (7,5% din 100 de lire sterline pe lună), dar este mult mai mult decât dacă v-ați păstra banii într-o bancă.

Există o metodă alternativă de a investi? Atunci când scotociți prin licitații în căutarea unor obiecte de valoare, profitul poate fi mai mare, dar mai nesigur. Atunci când cumpărați o cutie de păpuși veche pentru 50 de lire sterline la o licitație, se poate dovedi că acestea nici măcar nu meritau acest preț. La o altă licitație, o cutie similară de păpuși de 20 de lire sterline poate conține o păpușă Barbie ediție limitată din 1961, pentru care un colecționar va plăti bucuros 500 de lire sterline. Așadar, este o investiție mai profitabilă, dar extrem de incertă.

Investirea unor sume mici poate fi considerată un exercițiu înainte de a investi mai mulți bani. Procesul de investiții în sine trebuie, de asemenea, să fie învățat mai întâi. Cu toate acestea, decizia noastră de a începe să investim în viitor, în loc să cheltuim banii pentru divertisment, este deja o decizie care schimbă modul în care ne gândim la bani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *