Investițiile online sunt de departe cea mai convenabilă formă de investiție în fonduri de investiții, astfel încât chiar și investitorii mai în vârstă apreciază posibilitatea de a-și gestiona capitalul online. Numărul de facilități oferite este lăudat și de cei care nu au mai investit niciodată, ceea ce înseamnă că nu au experiența necesară pentru a evalua singuri riscul investițional.
Să începem cu începutul — Cum să investiți online
Investiția în fonduri online presupune utilizarea unei platforme de investiții adecvate cu un portofel virtual. Aici sunt depozitate unități ale anumitor fonduri – de obicei, mai multe fonduri diferite – pentru a diversifica capitalul. Cele mai multe dintre aceste platforme vă permit să cumpărați și să vindeți cu ușurință unități din numeroase fonduri disponibile, precum și consultanță financiară, analize și statistici privind investitorii individuali.
Reguli de investiții on-line
Investițiile ar trebui să se înceapă cu verificarea listei de fonduri oferite și căutarea fondurilor care oferă activele care vă interesează. După ce ați găsit brokerul potrivit, verificați contul demo al platformei de investiții alese. Contul ar trebui să fie transparent și să conțină informații clare privind modificările valorii activelor într-o anumită perioadă de timp și defalcarea fondurilor în funcție de un domeniu de investiții, cum ar fi cele interne sau externe, acțiuni sau materii prime.
Informațiile privind indicarea nivelului de risc sunt, de asemenea, extrem de importante. În cazul în care se dovedește că nu se recomandă cumpărarea sau vânzarea unităților în cauză, platforma ar trebui să afișeze un mesaj în acest sens.
Cum funcționează fondurile de investiții online?
Multe dintre platformele care oferă investiții în fonduri de investiții sunt foarte ușor de utilizat. După ce v-ați înregistrat pe platformă, veți avea un cont de investiții activat pe site, care vă va oferi acces la un portofel virtual – un instrument care vă permite să plasați ordine de cumpărare sau de vânzare a unităților de fond selectate.
Având în vedere că deschiderea unui astfel de cont este oferită de exemplu de casele de brokeraj și de bănci, selecția de fonduri poate include fonduri de la câteva zeci de asociații, ceea ce se traduce chiar în sute de fonduri disponibile în diverse domenii de activitate.
Exemple de fonduri de investiții online
Există multe fonduri de investiții pe internet, cum ar fi Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, care utilizează oferta a 23 de companii care oferă fonduri de investiții, de exemplu, peste o sută de fonduri diferite.
Băncile internaționale oferă mai multe fonduri, dar percep și comisioane de gestionare. De exemplu, ING Bank Śląski oferă 93 de fonduri bazate doar pe acțiuni și alte fonduri de două ori mai multe. Companiile mai mici, cum ar fi NN Investment Partners, oferă doar 30 de fonduri, dar adesea au o ofertă mai prietenoasă și mai transparentă decât băncile mari.
Cum să alegeți un fond de investiții online?
Atunci când alegeți, ar trebui să comparați ofertele diferiților brokeri. Fiți atenți la disponibilitatea fondurilor cu anumite domenii de investiții care vă interesează și la un comision. Acesta din urmă este extrem de important, deoarece companiile cu o ofertă largă au adesea multe mese cu taxe suplimentare.
O soluție bună este să căutați un anumit fond și să verificați ce broker oferă unitățile de participare ale acestuia. După ce ați ales fondul principal, puteți compara intermediarii și, după ce ați calculat rentabilitatea, puteți selecta fonduri suplimentare din oferta celui mai promițător intermediar pentru a-l asigura pe cel principal.
La fel ca în cazul majorității investițiilor online, pentru fondurile de investiții este necesar un intermediar. Găsirea unei platforme bune, fără comisioane sau cu comisioane mici, cu un contract transparent și o modalitate de a vă gestiona portofoliul de investiții este primul pas pentru a investi cu succes în fonduri de investiții.