În ce să investiți sume mari de bani

Știm cu toții că o sumă mare de numerar vă ajută să vă multiplicați capitalul și, de asemenea, vă oferă o gamă mai largă de active, platforme, instrumente și investiții. Prin urmare, merită să răspundem la următoarea întrebare – în ce să investim sume mari?

Ce înseamnă mai exact o sumă mare de bani?

O „sumă mare de bani” sună destul de relativ, deoarece salariul mediu în Marea Britanie este de aproximativ 600 de lire sterline pe săptămână. Așadar, putem spune că, pentru un britanic mediu care câștigă un salariu mediu, suma de 1 500 GBP reprezintă aproape trei săptămâni din salariul său. Totuși, aceasta este o sumă mică pentru investitorii care tranzacționează în fonduri mai mari.

Majoritatea investitorilor consideră că o sumă de douăzeci de ori mai mare decât salariul mediu britanic, adică cel puțin 12.000 de lire sterline, este o sumă considerabilă. Este un capital destul de mare, dar nu suficient de mare pentru a fi disponibil doar pentru cei mai bogați comercianți. Acești bani sunt mai mult decât suficienți pentru a începe să vă gândiți la investiții convenționale, cum ar fi să jucați pe piața Forex sau să investiți pe piața bursieră. De asemenea, oferă o mare marjă de manevră în ceea ce privește fondurile de investiții, investițiile alternative sau alegerea instrumentelor de investiții.

Este sigur să investiți sume mari de bani?

Riscul depinde în principal de investitor. Există atât investiții cu risc foarte scăzut, cât și investiții în care riscul de pierdere a capitalului este mult mai mare. În cazul în care se respectă măsurile de securitate adecvate, cum ar fi selectarea unor intermediari dovediți, optarea pentru diversificarea portofoliului și reducerea pierderilor, majoritatea investițiilor mai riscante pot fi considerate relativ sigure. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că profitul este garantat, deoarece chiar și cea mai mică abatere poate duce la o pierdere de fonduri.

De asemenea, merită să ne amintim că sumele mari de bani pot atrage toate tipurile de escroci, deoarece cu cât un investitor are mai mult capital, cu atât este mai ușor să se întâlnească cu cazuri de înșelăciune. Pentru a nu fi înșelat, trebuie evitate investițiile netestate și suspecte.

Sume mari, profit mare?

Pentru un număr covârșitor de investiții, valoarea profitului este de fapt o fracțiune din capitalul investit.

Exemplu: Dacă investim 100 GBP și recuperăm 115 GBP, procentul de profit este de 15%. În schimb, cu o investiție de 100.000 de lire sterline și un profit de 15%, vom obține încă 15.000 de lire sterline.

O sumă mare de capital echivalează cu un profit mare, dacă comparăm acest profit cu un indicator mai mic și măsurabil, cum ar fi salariul mediu din Marea Britanie. Cu toate acestea, în termeni procentuali, indiferent dacă investim 100 GBP sau 100.000 GBP, profitul este identic. Dar acest lucru nu funcționează întotdeauna.

Cu o sumă mare de bani, investitorul are acces la metode de investiții care nu sunt accesibile persoanelor cu un capital foarte mic.

Exemplu: atunci când cumpără o casă pentru a o închiria, chiriașii vor genera un profit lunar de 3 000 GBP, cu o contribuție de capital de 450.000 GBP. Acest lucru ne va oferi un randament anual de 12,5% din capitalul investit, dar această metodă de investiție este disponibilă doar pentru cei care au o sumă foarte mare de investit.

Exemple simple în ce să investiți sume mari de bani

Așadar, în ce merită să investiți bani? Dacă avem la dispoziție o sumă de până la 20.000 de lire sterline, acțiunile la bursă sunt cu siguranță o alegere bună. Deținerea unui astfel de capital permite diversificarea portofoliului de investiții pentru a limita pierderile în cazul unor schimbări nefavorabile ale pieței. O sumă atât de mare permite, de asemenea, obținerea unui profit măsurabil și un randament rezonabil al dividendelor plătite acționarilor.

Este un pic mai riscant să investiți în start-up-uri; cu toate acestea, acestea pot aduce profituri mult mai mari. Merită menționate, de asemenea, piața imobiliară și investițiile în active fizice, cum ar fi aurul, diamantele, operele de artă sau alcoolul premium.

O alternativă interesantă este aceea de a investi în înființarea propriei companii, care în viitor poate aduce profituri mult mai mari decât majoritatea formelor de investiții. Cu toate acestea, conducerea propriei afaceri este, de obicei, un job cu normă întreagă, așa că nu este o opțiune pentru cei care visează la un venit pasiv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *